• JENs KookFun Uniek + Magnifiek.
  • YAMMIE recepten. Hoe maak je het?
  • Gemakklijk voor jong & oud.
  • GEZOND. GEVARIEERD. GENIETEN.
  • VERS van de pers op je bord.

JENs KookFun🍯 Plezier, genieten, verrijking en verbinding.


MUZIEK

De zon laat weer haar vrolijke gezicht zien vanaf het ochtendgloren.Latte machiato erbij en genieten van de vogels die gezellig kwetteren en zingen.Een rijkdom om zo te ontwaken en de dag rustig te starten. Onder de keizerlijke fluwelen boom schrijf en creëer ik in alle rust mijn recepten, ontstaan er ideeën zoals het ontwerpen van huis&interieur die ik bewaar voor het juiste moment.Zo fijn om buiten te kunnen zijn. Het mooie weer is een zeer prettige bijkomstigheid. Net als de geluiden van de vogels klinken als een vrolijke sound. Geweldig!Het klinkt als muziek in de oren. 

Lees meer »

JEREMY

Het voorjaar aangekomen. De bomen staan in de bloei. Kleurrijk om te zien!Het weer is net zo veranderlijk als de mens. Zo regent, sneeuwt, onweert het of schijnt de zon. Geen dag is hetzelfde.De voorpret voor de moestuin is in volle gang. De zaadjes zijn uitgekomen en de kleine plantjes verspeend in grotere potten.Ze staan nu relaxed voor het raam in het licht ter groei. Nog een maandje dan zijn ze moestuin ready.Heerlijk vooruitzicht als ze straks gerecht-klaar zijn. Yummy! 

Lees meer »

OUDERWETS BIJTEUTEN

JENs KookFun🍯 draait om eten, koken, bakken. Samen genieten en delen. De tijden zijn in een snelvaart tempo veranderd, zo ook de wijze van het delen. De mainstream daar kunnen we niet meer omheen. Het ontdekken van o.a. Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest hoe het werkt en wat je ermee kunt, is een zoektocht en een studie op zich. Van ‘door de boompjes het bos niet meer zien’ tot het stijve-nekken-werk’. Net als de reis door Youtube. Als een vogel vliegend in de lucht op zoek naar de juiste bestemming. Eenmaal neergestreken op de goede plek, heeft het ‘aarden’ zijn tijd nodig. Na het zweten en zwoegen mag je trots zijn als ‘non-mainstream techneut’ dat je er toch in bent geslaagd.En YES. Done it, did it, been there. De mainstream ontdekt. Het is dan eindelijk gelukt!Ook met de kersverse “SMAKELIJKE VRIJDAG” op YT@Jenskookfun vanaf 12.00 uur. Onlangs de 1e video. Hoe leuk is dat!Het oefenen baart kunst, zo leer je steeds een beetje meer.'We zijn nooit te oud om te leren', zei Pappa altijd wijs.

Lees meer »

DE RODE DRAAD

Koken is de rode draad in mijn leven en zo is de liefde voor JENs KookFun🍯 ontstaan.Zoveel gerechten bereid in creativiteit, recepten getest en gedeeld. Ik ben een echte Indo, een omnivoor en gek op eten.De ene dag het veelzijdige stukje vlees en op andere dagen heerlijke vegetarische momentums.De producten zo vers mogelijk.Elke dag een nieuwe beleving in Aziatisch, Nederlands of uit welk land dan ook.

Lees meer »

EROP UIT

EINDELIJK, het is zover. Ouderwets samen erop uit met de auto de grenzen over. Eerst nog online items besteld voor vertrek. A (wo)man had to do what (s)he has to do.De vakantie koffers ingepakt en uiteraard een goed gevulde koelbox voor de hongerige momenten. Verse broodjes met geitenkaas, rosbief en paté. Cappuccino, druiven, elstars, dropjes en flesjes water.Na een stevig ontbijt, inclusief mijn dagelijkse kiwi, zijn we tijdens het ochtendgloren vertrokken.Een relaxed reisschema ingepland met pitstops om de benen te strekken. Als verre van een ochtendmens verzacht de voorpret het slaperig gevoel na het ontwaken.Op weg naar Hongarije, waar ik nog nooit geweest ben.Onderweg naar het voor mij nog onbekende..... De wonderen zijn de wereld niet uit!Het spontane brengt ons richting Debrecen.We genieten van de bezienswaardigheden, de wijnen, het thermale bad en zoveel meer. De reisperiode met zoveel impressies is omgevlogen.Bij thuiskomst nagenieten van een fantastisch gevoel.Er tussenuit, wat hebben we genoten! Reizen geeft trek en om een snelle maaltijd te bereiden maak ik PITTIGE GROENTES. Het smaakt zo lekker, om je vingers erbij af te likken.Een goed glas wijn om te proosten op Hongarije. Een prachtig land met hartelijke mensen.Na lange periode verder, ons nieuwe thuisland geworden. Een warme verrassing, het nieuwe THUIS.

Lees meer »

TRAINEN

Soms raak je ongemerkt in een stroomversnelling in de dagelijkse drukte.De energie in de juiste balans verdelen voor geest en lichaam, kan bepalend zijn.Gezond eten en in beweging zijn belangrijk om ‘in shape’ te blijven.Eten kun je gevarieerd vele kanten op, net als in het bewegen en ontspannen.Golf ervaar ik als ontspanning en je beweegt je in de natuur, in de buitenlucht.In deze technische sport kun je alleen jezelf 'afrekenen', als jouw slagen minder gaan. Soms prefereer ik het solo golf boven gezelschap golf. Gewoon om even je gedachten te ontladen en te resetten.

Lees meer »

FEESTELIJK ONTHAAL

Heerlijk in de tuin vertoeven geeft ook een vakantiegevoel. Het rijk voor me alleen. Smullen van de lunch, croissant geitenkaas en de boterham rijkelijk gevuld met omelet tomaat. Als fruit kiwi en met vers geperste jus d’ orange. Genietend van de stilte, het geluid van de vogeltjes, dommel ik in stand remslaap. Na ZENJEN-chi, een beetje actief en lekker wroetend met mijn handen in de moestuin. Zo fijn, de verse kruiden en groentes binnen handbereik.Een paar dagen geen moestuin-aandacht betekent onkruid. Wiede wiede wie kent het niet? Elke dag een beetje aandacht, wordt beloond.Het resultaat is verbluffend wanneer de kruiden en groentes het goed doen.De groentes wat ik niet heb haal ik bij de boer en maak ik er dan een ommetje van.Net als ook honing gezond is, rijd ik een paar dorpjes verder om dit te kopen.

Lees meer »

NAGENIETEN

Vaak wordt je geleefd door verplichtingen, de wetten, de regels.Dit weekend kwam ik tot besef dat het vrije tijd een breed begrip is.Dit weekend met afwisselende items deed wonderen. Een middagje Amersfoort op zoek naar een pastamachine. 's Avonds naar de sauna. De dag daarop een boswandeling. En als afsluiter bij mijn oudste broer Roland langs.Altijd super gezellig en een feest om bij Roland te zijn geweest.Als Zoef de Haas was het weekend voorbij gevolgen.Ik heb dubbel en dwars genoten. Mijn portemonnee minder echter dat mag de pret niet drukken.

Lees meer »

SMAAKVOL SAMENZIJN

Zonder liefde kan een mens niet leven, dat is een bewezen feit. Liefde heb je in diverse gradaties in relationele en passionele liefdes.Passionele liefde betekent voor mij Martial Art, daar komt niets tussen. Martial Art is een breed begrip. De oorsprong van de Monniken uit de Shaolin Klooster (boeddhistische tempel), de oosterse kunsten, het mediteren, hun levensfilosofie. Voor hen respect! Ik ben groot fan van oosterse geschiedenis met oude verhalen op waarheid berust, zonder ego.Bij het beluisteren van de verhalen kun je lekker wegdromen. 

Lees meer »

SMULLEN

Elke jaargetijde brengt een vrolijk deuntje met zich mee.Winterproof voorbij, gaat zij met een zonnige start het nieuwe voorjaar in.Na de winter komt de zachte temperatuur om het hoekje kijken. Dat maakt iedereen blij.Heerlijk door de tuin banjeren, golfen, fietsen, wandelen, kortom voor elk wat wils.Elke dag een nieuwe lach.

Lees meer »

EEN GROOT CADEAU

Het is altijd gezellig als ik regulier bij mijn oom op bezoek ben.Een aimabel mens die altijd zichzelf blijft, nooit op de buitenwereld is gericht.Hij weet exact wat er in de wereld zich afspeelt. Samen zien we dat er in kort tijdsbestek te veel om ons heen is gebeurd en gebeurt. Het 'op elkaars schoot zitten’ is een nieuwe tendens door de huidige politiek, de eenzijdige media, de klimaatdrammers en zoveel meer. Ik zie het verdriet in zijn ogen. Heel begrijpelijk.De oudere generatie heeft voor Nederland gevochten. Het land helpen opbouwen. Helaas is daar niets van overgebleven. Zelfs zij moeten nu in de achterste rij aansluiten of zijn in een vergeethoekje geraakt. Onder het mom ‘wie zijn toch die mensen?’

Lees meer »

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON

Ik ben geboren in een tijd dat er nog veel respect was voor de medemens. 
Mensen brachten meer tijd samen door en gaven meer om elkaar.
Ik weet nog dat een zwart-wit tv van grote waarde was. 
Het was in de tijd van het Polygoon nieuws journaal, Laurel & Hardy, Floris en anderen. 
Opeens kwam de kleurentelevisie, dat was heel gaaf. 
Het nieuws en de amusementsprogramma's op TV verdwenen als sneeuw voor de zon en werden vervangen door eenzijdige media en herhaalde, gekopieerde TV-programma's. Ikzelf kijk nauwelijks nog televisie. 
Maar als Max Verstappen op het scherm komt, zit voor de buis.

Lees meer »

EXTRA BONUS

Het is een oude gezegde, maar een feit: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Humor is heel persoonlijk, ieder persoon heeft zijn eigen smaak. Voor mij zit humor in een klein moment. Soms ligt de humor 'op straat'. Lachen is zo gezond, heeft positieve effecten op zowel het lichaam als op onze geest. Wat wil een mens nog meer? Lachen kost niets en het is gratis.

Lees meer »

ZUSJES LIEFDE

Ik verblijf in mijn zusjes' huis. Ze is een weekje op vakantie.Een leuk dorp, waar ik graag mag vertoeven. Elk voordeel heeft een nadeel.Zondags uitslapen? Vergeet het maar, je wordt al vroeg wakker geschud.Door de kerkklokken die uit volle borst het hele dorp wakker jengelen. En geloof me, dan is het errug vroeg.

Lees meer »

WINTERS

Een veelbesproken onderwerp, de winter.De winterse sneeuw brengt onder meer sneeuwpret, sneeuwballen gooien, schaatsen, open haard aan.Een ouderwets Hollands fenomeen. Geweldig!Wellicht toch nog schaatsen met veel sneeuwpret. Schaatsen is niet voor mij weggelegd, de sneeuwpret wel. Schaatsen laat ik graag aan anderen over.Ik sta liever op de golfbaan. Echter voorlopig zit dat er niet in. Nu geniet ik van de mooie witte uitzichten.Ik heb ruim op tijd winterbanden onder de auto laten plaatsten. Een stuk relaxter rijden.

Lees meer »

Binnenkort te volgen op FB en Insta ...