JENs MOMENTs. Elke zondag het vervolg van de reis ...

Een bewogen leven brengt sjeu, ontroering en veranderingen met zich mee.
JENs neemt je mee in momenten uit haar leven. Geen dag hetzelfde.
Elke zondag om 09.00 uur het vervolg. 
Time to relax, tijd voor JENs MOMENTs als ochtend start.
Volg JENs BLOGs ook op Facebook en InstagramTot Zondags!

JENs MOMENTs. 

31. OLDFASHION

Het vliegen brengt een ieder in een mum van tijd naar de plek van bestemming.Figuurlijk als in een sneltrein, vlieg je door de dagelijkse tijd. Zo ben je hier of ben je daar waarbij je geen besef in de tijd hebt. Dat geld zeker voor mij. Waar ik ook ben, het is altijd een feestelijk te vertoeven.

Lees meer »

30. Quality Tijd

In een roes van tijd weet ik soms niet wat voor dag het is. Het ZEN geeft zo' n relaxed gevoel.Dochterlief komt een paar dagen. Ze kan elk moment arriveren met de taxi vanuit de airport. Aangekomen stapt ze vrolijk uit de taxi 'hallo Mam'. Blij kletsend lopen we naar het appartement, waar ze van onder de indruk is.De reis is haar goed bevallen. Zò fijn haar bij me te hebben. Onze band is puur en intens.Prettig vooruitzicht dat ik mijn kleinkinderen binnenkort zie, dan is het 'plaatje' compleet. En nu, nu is het ouderwets samenzijn met mijn lieve mooie dochter.  Een grote schaal met verse vijgen staat voor haar klaar. Ze zijn net van de vijgenbomen geplukt, die volop met vijgen, beneden staan. Ik pluk ze regulier van de bomen.Het wordt een late avond en dromenland is in aankomst.We plannen niets en laten de invulling op z'n beloop of wat er in ons op komt. Het wandelen, loungen aan het strand, doet haar goed. Ze komt helemaal tot haar welverdiende rust. Wat fijn om haar stralend als de zon te zien, top! We hebben pret voor tien. Het koken, dat ze zo van me mist, doe ik graag. Groot compliment!Ik maak èèn van haar favoriete gerechten de EASY SPAGHETTI, waar ze dol op is.Het is de laatste avond. We kletsen en lachen nog heel wat af. De volgende dag zwaai ik haar met een brok in mijn keel uit, totdat de taxi uit zicht is. Een dankbaar fantastische Quality Tijd met dochterlief is in woorden niet uit te drukken.

Lees meer »

29. Toertocht

Het is hier heerlijk vertoeven.Regulier krijg ik van Babis de heerlijkste citroenen of de vers geplukte vijgen.Het zijn zoveel vijgen dat ik naast het smikkelen er jam van maak, zo lekker.Ik maak altijd extra om een pot jam aan Maria en Babis te geven.En elke ochtend na mijn trainen, smullen van verse vijgenjam met volle yoghurt.

Lees meer »

28. Onverwachts

Op deze prachtige locatie ervaar ik als het ZEN JENs.In alle rust en ruimte restyled mijn geest en lijf door het medetariaans klimaat.Hoe fijn is dat! Geen pollen die me achtervolgen en geen zakdoeken werk.

Lees meer »

27. DE MARKT

Op de afgesproken tijd toetert mijn goede vriend Babis vanuit zijn auto, zodat we samen naar de (super)markt kunnen gaan. Leuk om hem weer te zien. En altijd gezellig. Hij is een echte vriend die er altijd voor me is, een puur mens.Relaxed loop ik vanuit huis naar beneden en begroet hem met 'Kaliméra. Ola kalá?'Kletsend via google translate rijden we naar een stadje verder.Na het winkelen in de supermarkt gaan we naar de markt.We spreken af elkaar na het boodschappen doen weer te ontmoeten bij Babis' auto.Mijn doel is verse vis en groentes te kopen maar eerst even een rondje neuzen.Ik kijk mijn ogen uit. Als een blije ei wandel ik over de markt.De blijdschap euforie voert me naar een gelukzalig moment. Wat heb ik dit gemist, de markt met haar pracht en praal, de mensen en de warme sfeer!Je waardeert altijd meer, als het er niet meer is. Na de groentes, aardappels en verse vis gekocht te hebben, loop ik glimlachend naar de auto en zwaai vrolijk naar Babis. En terug naar 'huis' vertel ik enthousiast over mijn marktverhaal. Na de boodschappen thuis uitgepakt te hebben bereid ik watertandend ZALMPASTA. Mijn lunch smaakt supersonisch lekker en dat is een mooie afsluiting van deze ochtend.

Lees meer »

26. WARM BAD

Aangekomen in Griekenland voel ik me direct thuis. Iets wat ik zelden heb.Vanaf het eerste moment ontvang ik de warmte van mijn benedenburen Maria en Babis, hun vriend Christos. 3 Gouden mensen. Goud in alle zin des woorden voor mij. Vanaf dat moment friends for life als familie, true love!

Lees meer »

25. HET GOUDEN EI

De meesten liggen nog op èèn oor.Voor de wekker wakker worden is voor mij doen bijzonder.Heerlijk in het vroege ochtendgloren breekt het daglicht in alle rust door.Mijn to-do lijstje hangt voor mijn neus op de weekplanning.Tussendoor verder met de Mediterraanse zoektocht waar de zon fris en fruitig schijnt.Money makes the world go around.Online iets passend te vinden vermagerd door de grote verdienmodellen. Je verbaast je over de huurprijzen of de locaties die volgeplempt zijn met appartementen. Op foto's ziet het meeste er gelikt uit echter in real life laat het vaak te wensen over. Het spreekwoord geldt 'zoek en gij zult vinden' en zo geschiedde het. Een prachtige stek te hebben ontdekt voor een periode om de longen op te frissen zonder pollen. Geen Spanje, Italië, Frankrijk maar in het prachtige Griekenland met een huisje aan zee.Na de lange zoektocht heb ik 'HET GOUDEN EI' gevonden. Met blijdschap bereid ik deBIERBUIKSPEK met als eindresultaat dat het gouds smaakt.

Lees meer »

24. Pollendans

Soms kom je (te) laat achter dingen, waar je eerder niet bewust van bent.
Zoals bijvoorbeeld de plek waar je gaat wonen.Wonen in ons dorp geeft 3 grote R’s: Ruimte, Rust en Relaxed. Echter elk voordeel heeft soms ook een nadeel dat met zich meebrengt, zoals de hooikoorts. Pollen worden aangemaakt door bomen, grassen en kruiden en zweeft in de lucht. 
Hoe meer pollen, hoe meer hooikoortsklachten. 
Het hooikoortsseizoen begint met een piek aan boompollen einde winter/begin lente, gevolgd door een piek aan graspollen in de zomer en een piek aan onkruidpollen in de herfst. Het lijkt net een LP die blijft hangen op de platenspeler.

Lees meer »

23. Dubbel Cadeau

Vriendin Annemarie komt logeren. Grote verrassing en zò ouderwets gezellig!Blij elkaar weer te zien, alsof we elkaar gisteren nog hebben gesproken. Ze heeft mijn 'bestelling' meegenomen: een multi Chopper & Grinder. En diverse zoute drop en banaan schuimpjes, waar ik soms naar snak omdat het hier niet verkrijgbaar is. In Hongarije houdt men niet van drop of ze kennen het niet.Aangekomen zegt ze 'je krijgt dit van mij in plaats van een bos bloemen'. Hoe lief!Aan haar omgeving had Annemarie opgeschept dat ze tijdens haar verblijf verwend word omdat ik voor haar Indisch eten ga koken. Ik moest er hartelijk om lachen, het is me er ook eentje! We kennen elkaar ruim 30 jaar dus je weet wat je aan elkaar hebt. Ze geniet XXL van haar verblijf en 'tankt' ze graag extra bij. De dagen vliegen voorbij met: de gesprekken, het lachen, het wijnen, het tafelen, koffieleuten in Tiszafüred en flitsend Eger bezoeken. Een geweldige stad! Zoals beloofd aan Annemarie, gaat Hans met haar buiten forellen roken. En ik ben in de keuken bezig met de voorbereiding van het nieuwe recept. Zodra de vis klaar is, kan ik beginnen. Deze keer wordt het smullen met PEPESAN FOREL. Het samenzijn is als een groot feest, een dubbel cadeau! De slingers hebben we samen opgehangen. Binnenkort zie ik ook Annemarie in Nederland.

Lees meer »

22. WIJNEN

ETEN & WIJN ben ik dol op. Als wijnliefhebber streun ik graag her en der op zoek naar goede wijnen.In ons dorp of de nabije stad is er helaas weinig keuze. Je hebt geen wijnwinkels dus blijft het een zoektocht als je toch iets hebt gevonden. Regulier heb ik de mazzel om iets passends te vinden. Een goed glas wijn daar kan ik zo van genieten. Tijdens het koken, onder muziek of het zomaar.Voor speciale momenten rijd ik graag een blokje van 1 uur om.Heerlijk om met familie of vrienden te proosten onder het tafelen, het ouderwets doorzakken en vooral genieten van het samenzijn. Of romantisch wijnen met ons tweetjes.Het is bijzonder dat ik jarenlang van vrienden een fles rode wijn cadeau krijg, terwijl iedereen weet dat ik een droge witte wijn-liefhebber ben. Dat krijg ik ook niet uit hun systeem en moeten we er ook altijd hartelijk om lachen. De 'rode rakkers' komen sowieso op en onder het genot van een heerlijke maaltijd proosten we op het goede leven! Vanavond komen er vrienden, gezellig. Ze zijn dol op mijn eten en op goede wijnen. Op hun verzoek maak ik Babi TANDOORI en zij verzorgen heerlijke bijpassende wijnen erbij. Prosito!

Lees meer »

21. WERELDS

Van dierbare vrienden Leonie & John heb ik het ontzettend gave bordje gekregen. ------->>>>Onze postbode kwam het brengen. Hoe toepasselijk en super leuk als verassing, de lieverds! Ondanks dat zij Vega's zijn en ik Omnivoor staat onze liefde geen strobreed in de weg.Als ik flitsend in Nederland ben, hebben Leonie en ik altijd een vaste 'prik' bij de Mac. Happy saam met friet en milkshake, zij met een VegaBurger en ik met een Hamburger erbij.Altijd een spetterend feest als we bij de Mac zijn geweest. Nauwlettend houden Leonie & John ook JENs KookFun website in de gaten.Op de site staan er regulier ook Vega-recepten op, waarbij hen het water in de mond loopt. John test het dan om het te maken. En het resultaat mag er zijn.Dat doet mij deugd om mensen blij te maken met recepten met een Indische touch. Omnivoor of Vega's, voor elk wat wils om te smullen en de buikjes voldaan te vullen.Met het schrijven onder mijn boom of schrijfplek ontstaan er de heerlijkste creaties. Visueel zie ik het smullend voor me en geniet ik van het eindresultaat. Gaaf als je een recept hebt gemaakt via mijn Youtube@Jenskookfun, dàt geeft mij een verse boost.Ik heb een grote glimlach met een nieuwe ABONNEE erbij, dàt geeft mij extra stimulans. Werelds!

Lees meer »

20. FLUWEELZACHT

HONING is een natuurlijk product. De meeste honing bestaat uit nectar soorten, bloemen en bloesems. Het Is bepalend waar de bijenkorven met bijen staan, zoals bijvoorbeeld bij de acaciabomen. Deze staan in deze regio ten overvloed. De nectar van de honing bestaat uit de grootste bestanddelen van de acacia.Soms wordt uit één soort plant veel honing gemaakt, waardoor je een diversiteit in honingsoorten hebt.Honing is rijk aan eiwitten, vitamines, aminozuren, mineralen.

Lees meer »

19. VERSE VIS

Het regulier boodschappen doen hoort er helaas bij. Het is niet mijn 'cup of tea'.
Groentes, als kruiden en vis zijn hier zeer beperkt verkrijgbaar. Dus als er ‘verse’ vis is, dan maakt mijn hart een klein vreugdesprongetje. 
Als Indo en voor JENs KookFun draait alles omtrent FOOD.
In de oven, op de BBQ of op het fornuis, de bereidingen vinden plaats in en rondom het huis.
Zo ook ‘het roken’ van verse vis, zelfs als het buiten winters koud is.
Het gevoel alsof je warmpjes gekleed in IJsland zit, waarbij de vis zachtjes rookt.
Uiteraard moet je er vooral bij blijven want een ongeluk zit altijd in een klein hoekje.
Aandacht geldt sowieso voor het Koken, voor de BBQ als voor het Vis-roken. Net als in een relatie maar dan op een andere gevoelswijze.
Tijdens het rook-proces is het gezellig samen vertoeven onder het genot van een glas wijn. In deze winterse kou zitten we er warmpjes bij. Het wachten en geduld is het waard. 
Hans is relaxed aan het Vis-roken en ik in de tussentijd met muziek aan het koken.
Straks heerlijk gerookte makreel op vers brood. Het water loopt me nu al in de mond!
Het gerecht Ikan Bumbu Balado met de geurende kruiden kan goed intrekken, voor morgen. Dat wordt dubbel genieten, ik kan niet wachten. Binnenkort op YouTube met @KokenmetJens.

Lees meer »

18. GELE RAKKERS

De zonnebloemolie is een product waarmee ik het hele jaar door veel gerechten mee bereid.Bakken, braden, frituren, in dressings en salades.Het voordeel biedt: lente, zomer, herfst en winters zonnebloemolie is volop verkrijgbaar.Medio juli tot oktober, aanschouw je een groot kleurrijk spektakel als je uit ons dorp wegrijd. Gele stralende rakkers, hangend in de zon. Langs de wegen zie je veel velden vol met zonnebloemen staan.Kleurrijk gele velden, per veld verdeeld in diverse soorten gele rakkers.De grondgebieden beschikken over voldoende humus, voedingsstoffen, warmte en water. Ideaal voor de rijping van de kostbare zonnebloemzaadjes waaruit o.a. de heerlijkste zonnebloemolies worden vervaardigd. De zonnebloempitten zijn heerlijk om te verwerken in granola en brood of om te snacken. En als bloemen kleuren ze als een zonnig tafereel.In gedachten bij mijn moeder maak ik Mamma's Soep

Lees meer »

17. DE OOGST

In mijn omgeving zijn in de supermarkten de groentes beperkt in keuzes. Creativiteit in recepten en het koken maken het soms tot een uitdaging.Het is daarom fijn om zelfvoorzienend te zijn en het buitenzijn geeft energie.

Lees meer »

16. MIJN GOUD

Love my family❤️
Beauty Koosje en mijn mattie Ollie komen een paar dagen logeren. Het wederzien is zó fijn. De zin ‘Mam, we hebben niet alleen jou maar ook je eten gemist’, doet mij extra smelten.Stoeien met Ollie is altijd een feest. Heerlijk joch, mijn mattie! Helaas kunnen ze kort verblijven. Binnenkort zie ik ze weer, dat is het dubbele waard. We kunnen niet zonder elkaar!Gelukkig hebben we het online om elkaar te zien en te spreken. Dat brengt je dichterbij elkaar ondanks de vele kilometers verwijderd.Na een paar dagen zwaai ik ze op het vliegveld uit met een brok in mijn keel. Het liedje van Willie Alberti 'een glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft' brengt me extra emotie. En het is een feit!Een maand later arriveert Lindy, mijn zusje. Wat een feest!Door autopech helaas geen Boedapest en andere trips. 
Het gezellig weggaan zit er helaas door de autopech niet in. Ouderwets TV kijken, wijnen en humor geeft daarbij een extra sjeu en schik voor tien.Ondanks de autopech is het super fijn om samen te zijn en dat is het belangrijkste.Lindy, mijn leukste zwager en nichtjes zie ik binnenkort. Een fijn vooruitzicht! Het samenzijn van dochterlief, mijn mattie en zusje, was kort maar krachtig. Ik voel me gezegend met mijn family. Een grote rijkdom, mijn goud!

Lees meer »

15. VERSLIEFDE

Het voorjaar is aangebroken. En iedereen is lekker buiten bezig met hun tuin. 
De natuur gaat graag haar natuurlijke gang en daardoor groeit het gras hard.In ons dorp is het een onderhoudsplicht om je tuin netjes bij te houden. Daar is niets mis mee! Het heeft ook zo haar charmes.

Lees meer »

14. PITTIGE TANTES

Pepers heb je wereldwijd in allerlei soorten en kleuren.Buiten het feit dat ze een toegevoegde waarde in smaak hebben, ze bevatten veel vitamine C. En als antioxidant goed voor de weerstand.

Lees meer »

JENs big BLOGs

MUZIEK

De zonsopgang laat haar blije gezicht zien.'s Ochtends vroeg wakker worden met een latte machiato, genieten van het fluiten en zingen van vogels. Een rijkdom om zo wakker te worden en de dag rustig te beginnen.Onder de keizerlijke fluwelenboom schrijf en creëer ik rustig mijn recepten, ideeën voor huis- en interieurdecoratie ontstaan, die ik bewaar voor een andere keer.Zo fijn om buiten te zijn. Net zoals de vogels klinken. Het is muziek in je oren.

Lees meer »

JEREMY

Het is lente. De bomen bloeien. Een kleurrijk spektakel!Het weer is net zo wispelturig als de mens. Dus regen, sneeuw, storm of zonneschijn.Geen dag is hetzelfde. De voorbereidingen voor de moestuin zijn in volle gang.De zaden zijn ontkiemd en de kleine plantjes zijn overgeplant in grotere potten.Nu staan ​​ze voor het raam en groeien ze in het licht. Nog een maand en ze zijn klaar voor de moestuin.Een prachtig vooruitzicht als ze straks eetklaar zijn. Verrukkelijk!

Lees meer »

OUDERWETS BIJTEUTEN

JENs KookFun🍯 draait om eten, koken, bakken. Samen genieten en delen. De tijden zijn in een snelvaart tempo veranderd, zo ook de wijze van het delen. De mainstream daar kunnen we niet meer omheen. Het ontdekken van o.a. Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest hoe het werkt en wat je ermee kunt, is een zoektocht en een studie op zich. Van ‘door de boompjes het bos niet meer zien’ tot het stijve-nekken-werk’. Net als de reis door Youtube. Als een vogel vliegend in de lucht op zoek naar de juiste bestemming. Eenmaal neergestreken op de goede plek, heeft het ‘aarden’ zijn tijd nodig. Na het zweten en zwoegen mag je trots zijn als ‘non-mainstream techneut’ dat je er toch in bent geslaagd.En YES. Done it, did it, been there. De mainstream ontdekt. Het is dan eindelijk gelukt!Ook met de vrijdagse YT@KokenmetJENs Hoe leuk is dat!Het oefenen baart kunst, zo leer je steeds een beetje meer.'We zijn nooit te oud om te leren', zei Pappa altijd wijs.

Lees meer »

DE RODE DRAAD

Koken is de rode draad in mijn leven en zo is de liefde voor JENs KookFun🍯 geboren.Zoveel gerechten die creatief zijn bereid, recepten die zijn uitgeprobeerd en gedeeld.Ik ben een echte bougondiaan, een omnivoor en voedselliefhebber.De ene dag het veelzijdige stukje vlees en de andere dag heerlijke vegetarische momenten.Producten zo vers mogelijk.Elke dag een nieuwe smaakbeleving in Azië, Nederland of vanuit welk land dan ook.

Lees meer »

EROP UIT

EINDELIJK, het is zover. Ouderwets samen erop uit met de auto de grenzen over. Eerst nog online items besteld voor vertrek. A (wo)man had to do what (s)he has to do.De vakantie koffers ingepakt en uiteraard een goed gevulde koelbox voor de hongerige momenten. Verse broodjes met geitenkaas, rosbief en paté. Cappuccino, druiven, elstars, dropjes en flesjes water.Na een stevig ontbijt, inclusief mijn dagelijkse kiwi, zijn we tijdens het ochtendgloren vertrokken.Een relaxed reisschema ingepland met pitstops om de benen te strekken. Als verre van een ochtendmens verzacht de voorpret het slaperig gevoel na het ontwaken.Op weg naar Hongarije, waar ik nog nooit geweest ben.Onderweg naar het voor mij nog onbekende..... De wonderen zijn de wereld niet uit!Het spontane brengt ons richting Debrecen.We genieten van de bezienswaardigheden, de wijnen, het thermale bad en zoveel meer. De reisperiode met zoveel impressies, is voorbij gevlogen.Bij thuiskomst nagenieten van een fantastisch gevoel, wat hebben we genoten! Reizen geeft trek en om een snelle maaltijd te bereiden maak ik PITTIGE GROENTES. Het smaakt zo lekker, om je vingers erbij af te likken.Een goed glas wijn om te proosten op Hongarije. Een prachtig land met hartelijke mensen.Na lange periode verder, ons nieuwe thuisland geworden. Een warme verrassing, het nieuwe THUIS.

Lees meer »

TRAINEN

Soms raak je ongemerkt in een stroomversnelling in de dagelijkse drukte.De energie in de juiste balans verdelen voor geest en lichaam, kan bepalend zijn.Gezond eten en in beweging zijn belangrijk om ‘in shape’ te blijven.Eten kun je gevarieerd vele kanten op, net als in het bewegen en ontspannen.Golf ervaar ik als ontspanning en je beweegt je in de natuur, in de buitenlucht.In deze technische sport kun je alleen jezelf 'afrekenen', als jouw slagen minder gaan. Soms prefereer ik het solo golf boven gezelschap golf. Gewoon om even je gedachten te ontladen en te resetten.

Lees meer »

FEESTELIJK ONTHAAL

Heerlijk in de tuin vertoeven geeft ook een vakantiegevoel. Het rijk voor me alleen. Smullen van de lunch, croissant geitenkaas en de boterham rijkelijk gevuld met omelet tomaat. Als fruit kiwi en met vers geperste jus d’ orange. Genietend van de stilte, het geluid van de vogeltjes, dommel ik in stand remslaap. Na ZENJEN-chi, een beetje actief en lekker wroetend met mijn handen in de moestuin. Zo fijn, de verse kruiden en groentes binnen handbereik.Een paar dagen geen moestuin-aandacht betekent onkruid. Wiede wiede wie kent het niet? Elke dag een beetje aandacht, wordt beloond.Het resultaat is verbluffend wanneer de kruiden en groentes het goed doen.De groentes wat ik niet heb haal ik bij de boer en maak ik er dan een ommetje van.Net als ook honing gezond is, rijd ik een paar dorpjes verder om dit te kopen.

Lees meer »

NAGENIETEN

Je leeft vaak met verplichtingen en regels.Dit weekend realiseerde ik me dat vrije tijd een breed begrip is.Dit weekend van diverse dingen deed wonderen.Een middag in Amersfoort op zoek naar een pastamachine. Een avond in de sauna.De volgende dag een boswandeling. En als afsluiter een bezoek aan mijn oudere broer Roland.Het weekend ging snel voorbij. Ik had veel plezier. Mijn portemonnee minder, maar dat mag de pret niet drukken.

Lees meer »

SMAAKVOL SAMENZIJN

Zonder liefde kan een mens niet leven, dat is een bewezen feit. Liefde heb je in diverse gradaties in relationele en passionele liefdes.Passionele liefde betekent voor mij Martial Art, daar komt niets tussen. Martial Art is een breed begrip. De oorsprong van de Monniken uit de Shaolin Klooster (boeddhistische tempel), de oosterse kunsten, het mediteren, hun levensfilosofie. Voor hen respect! Ik ben groot fan van oosterse geschiedenis met oude verhalen op waarheid berust, zonder ego.Bij het beluisteren van de verhalen kun je lekker wegdromen. 

Lees meer »

SMULLEN

Elke jaargetijde brengt een vrolijk deuntje met zich mee.Winterproof voorbij, gaat zij met een zonnige start het nieuwe voorjaar in.Na de winter komt de zachte temperatuur om het hoekje kijken. Dat maakt iedereen blij.Heerlijk door de tuin banjeren, golfen, fietsen, wandelen, kortom voor elk wat wils.Elke dag een nieuwe lach.

Lees meer »

EEN GROOT CADEAU

Het is altijd gezellig als ik regulier bij mijn oom op bezoek ben.Een aimabel mens die altijd zichzelf blijft, nooit op de buitenwereld is gericht.Hij weet exact wat er in de wereld zich afspeelt. Samen zien we dat er in kort tijdsbestek te veel om ons heen is gebeurd en gebeurt. Het 'op elkaars schoot zitten’ is een nieuwe tendens door de huidige politiek, de eenzijdige media, de klimaatdrammers en zoveel meer. Ik zie het verdriet in zijn ogen. Heel begrijpelijk.De oudere generatie heeft voor Nederland gevochten. Het land helpen opbouwen. Helaas is daar niets van overgebleven. Zelfs zij moeten nu in de achterste rij aansluiten of zijn in een vergeethoekje geraakt. Onder het mom ‘wie zijn toch die mensen?’

Lees meer »

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON

Ik ben geboren in een tijd dat er nog veel respect was voor de medemens. 
Mensen brachten meer tijd samen door en gaven meer om elkaar.
Ik weet nog dat een zwart-wit tv van grote waarde was. 
Het was in de tijd van het Polygoon nieuws journaal, Laurel & Hardy, Floris en anderen. 
Opeens kwam de kleurentelevisie, dat was heel gaaf. 
Het nieuws en de amusementsprogramma's op TV verdwenen als sneeuw voor de zon en werden vervangen door eenzijdige media en herhaalde, gekopieerde TV-programma's. Ikzelf kijk nauwelijks nog televisie. 
Maar als Max Verstappen op het scherm komt, zit voor de buis.

Lees meer »

EXTRA BONUS

Het is een oude gezegde, maar een feit: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Humor is heel persoonlijk, ieder persoon heeft zijn eigen smaak. Voor mij zit humor in een klein moment. Soms ligt de humor 'op straat'. Lachen is zo gezond, heeft positieve effecten op zowel het lichaam als op onze geest. Wat wil een mens nog meer? Lachen kost niets en het is gratis.

Lees meer »

ZUSJES LIEFDE

Ik verblijf in mijn zusjes' huis. Ze is een weekje op vakantie.Een leuk dorp, waar ik graag mag vertoeven. Elk voordeel heeft een nadeel.Zondags uitslapen? Vergeet het maar, je wordt al vroeg wakker geschud.Door de kerkklokken die uit volle borst het hele dorp wakker jengelen. En geloof me, dan is het erg vroeg.

Lees meer »

WINTER

Een veelbesproken onderwerp, de winter.De winterse sneeuw brengt onder meer sneeuwpret, sneeuwballen gooien, schaatsen, open haard aan.Een ouderwets Hollands fenomeen. Geweldig!Wellicht toch nog schaatsen met veel sneeuwpret.Schaatsen is niet voor mij weggelegd, de sneeuwpret wel. Schaatsen laat ik graag aan anderen over.Ik sta liever op de golfbaan. Echter voorlopig zit dat er niet in. Nu geniet ik van de mooie witte uitzichten.Ik heb ruim op tijd winterbanden onder de auto laten plaatsten. Een stuk relaxter rijden.

Lees meer »